La 20a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

26/02/2015

 

 
La 20a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el  marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunició (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) en una cerimònia presidida per Joana Ortega, vicepresidenta de la Generalitat, i que també ha comptat amb la participació de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat/#premis) ha decidit atorgar la màxima distinció -el Premi d’Honor- a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid, que commemora enguany els 50 anys de la seva arribada al Campus de Moncloa de la Ciutat Universitària de Madrid. Al llarg d’aquestes cinc dècades, l’ETSIT-UPM ha format a més de 16.000 enginyers, que han complert i compleixen un paper estratègic en la modernització de l’Estat, amb un alt nivell de qualitat i formació, el que ha suposat un compromís permanent amb el conjunt de la societat en la incorporació dels avenços tecnològics que s’han vingut produint des de llavors. Tanmateix, el jurat ha volgut reconèixer els forts llaços de col·laboració i respecte que han existit sempre entre l'Escola de Madrid de la UPM i la de Barcelona de la UPC.

Les aportacions al sector de Carles Puente i Carles Abarca

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat per a Carles Puente, enginyer de telecomunicació, cofundador i director científic de Fractus, i professor de la UPC. Nominat al Premi a l'Inventor Europeu de 2014, Puente és el principal inventor de l’antena fractal, l'origen de la petita i potent antena que cap dins la carcassa dels mòbils i que avui dia està present a la majoria de telèfons i 'smartphones' d'arreu del món.

El Premi Alan Turing al CIO de l’Any ha volgut destacar la tasca professional de Carles Abarca, CPIO –Chief Process and Information Officer- de Banc Sabadell. Aquest enginyer de telecomunicació ha liderat amb èxit l’estratègia tecnològica del banc: la transformació de serveis, integració d’entitats bancàries, virtualització d’escriptoris, mobile apps, xarxes socials, etc.

El talent emprenedor de Tomas Diez, i el compromís social de l’Institut Guttmann i ICA

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement ha estat per a Tomas Diez, director de Fab Lab Barcelona. Llicenciat en urbanisme i diplomat en sociologia, Diez també és cofundador de la plataforma Smart Citizen, que connecta dades, persones i coneixement. 

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Guttmann NeuroPersonalTrainer®, plataforma de Telerehabilitació Cognitiva impulsada per la Fundació Institut Guttmann juntament amb l’empresa ICA Informática y Comunicaciones Avanzadas, que permet oferir tractaments personalitzats a persones amb problemes cognitius derivats de diferents afectacions neurològiques amb la supervisió contínua de professionals experts.

Per últim, s’han fet tres reconeixements especials: a l'Ajuntament de Barcelona, pel projecte Vincles BCN; la Salle Campus Barcelona-URL, en motiu del 50è aniversari de la posada en marxa de la primera escola de Telecomunicacions de Catalunya; i a Hispasat, que commemora enguany els seus 25 anys d’història.  

 
GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92