Col·loqui: “Claus de Transició Professional i Reinvenció”

La crisi està portant a molts/es enginyers/es a fer-se plantejaments amb els que un temps abans ni tan sols pensaven. Dins del cicle “Davant la crisi, actuem!”, la Xarxa Telecos BCN et convida a assistir a aquest col·loqui a càrrec de María-José Dunjó, especialista en transició professional i autora del llibre “Pasaporte a la reinvención” (Amat Editorial), en el qual ens explica com podem reinventar-nos a través de la seva pròpia història. Maria José Dunjó és antiga alumna de l’ETSETB i va participar a la Taula Rodona “La Dona Enginyera”.

Data: Dijous 21 de març de 2013, a les 19:00h

Lloc: ETSETB, Sala Multimèdia – edifici B3 (accés per la Plaça Telecos). Campus Nord UPC.

Resum

«La vida està plena de situacions i experiències que ens condueixen a transformar-nos, en major o menor mesura. Per això, només és qüestió de temps i d’evolució vital, que ens veiem obligats a revisar la nostra interacció amb ella, perquè el canvi forma part de la seva naturalesa intrínseca i és l’únic que roman.

El què vaig descobrir en la meva primera reinvenció i m’ha servit de brúixola des de llavors, és que quan la vida es posa cap per avall i tot es mou, és el senyal que toca renovar-se i ja estem fent tard. Aquesta i altres lliçons que vaig aprendre en aquella experiència estan recollides a “Pasaporte a la Reinvención” , que és una novel·la testimonial i de viatge, amb un format flexible que permet que cadascú pugui adaptar-la a la seva pròpia situació a través de les seves referències online, relacionades amb els conceptes i les etapes que s’experimenten en un Procés de Transformació / Reinvenció.

Diu la novel·la: “…Quan no fem cas als somnis que ens pertanyen i els posterguem sense motiu, un dia irrompen de sobte, obligant-nos a ocupar-nos definitivament d’ells. Adopten forma de crisi i llavors, ja no té sentit esquivar-los per més temps…” En el meu cas, el coratge d’apostar per aquell somni postergat, em va acabar descobrint la meva autèntica vocació: ajudar a les persones a completar amb èxit les seves transicions professionals.

També vaig descobrir que la sostenibilitat professional -i personal, per descomptat- ve determinada per la nostra capacitat de renovació. Quedar-se massa temps a la Zona de confort, és a dir, invariables, és inestable, tot i que pugui semblar contradictori, perquè al cap i a la fi “la natura tendeix a l’entropia”, i una vida professional del segle XXI hauria d’experimentar vàries Transicions / Reinvencions.

La nostra empleabilitat vindrà determinada per la capacitat que tinguem de posar el nostre Talent al servei dels altres i evolucionar amb ell al llarg de la nostra vida professional. Per aquest motiu, resulta fonamental conèixer-lo, desenvolupar la nostra Marca Personal en torn a ell i connectar amb la nostra capacitat emprenedora, les autèntiques claus de la sostenibilitat professional davant una realitat canviant.»

Inscripcions

Per reservar la teva plaça, Fes clic aqui i omple el formulari.


Xarxa Telecos BCN - Davant la crisi, actuem!

Amb la col.laboració del CETC
Anterior event Següent event

         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers
  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92