Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   3a Jornada Indústria 4.0

Els Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya organitzen el proper 26 de setembre la tercera edició de la Jornada UOC Indústria 4.0 a l’espai Movistar Centre de Barcelona de 18 a 20:30 hores.

A la sessió d'enguany comptarem amb ponents com Douglas Bellin, d'Amazon Web Service, i empreses del sector com Mobile World Capital Barcelona, Sensefields, RICOH, Internet Interdisciplinary Institute entre d'altres.

Els ponents explicaran experiències vinculades amb el desenvolupament de les diferents tecnologies que conformen la quarta revolució industrial: Internet de les Coses, Computació al Núvol, Impressió 3D i Robòtica Col·laborativa, entre d’altres, així com de la importància de la gestió del talent pel desenvolupament de projectes innovadors.

La Jornada UOC Indústria 4.0 és un esdeveniment gratuït enfocat a totes aquelles persones que vulguin aprendre sobre la Indústria 4.0, així com per donar a conèixer les sortides professionals que hi ha actualment i quina tipologia de formació és necessària per a ser un expert en aquest àmbit.
---
18:00 - 18:15
Benvinguda i presentació de la jornada
A càrrec de Pere Tuset, director acadèmic del Màster Indústria 4.0, de la Universitat Oberta de Catalunya, i coordinador del grup IoT, Cloud i Big Data de Telecos.cat.

18:15 - 18:30
La tecnologia 5G i el seu impacte en la Indústria 4.0
A càrrec de Eduard Martín, Mobile World Capital Barcelona.
Les xarxes de comunicacions intel·ligents, com les 5G, aporten una sèrie de característiques que impulsaran decisivament la implantació de l’anomenada Indústria 4.0. Davant d’això, en aquesta presentació es farà èmfasi en com la societat s’enfronta al repte de saber desplegar convenientment la nova tecnologia, amortitzar les tecnologies ja existents i convergir en sistemes més robustos, fiables i segurs.
18:30 - 18:45
Comunicacions vehicle-vehicle i vehicle-infraestructura: tecnologies i casos d’aplicació
A càrrec de Antonio Lalaguna, Sensefields.
Sensefields és una empresa del grup Torrot que es dedica al desenvolupament de sistemes de mobilitat avançada utilitzant les tecnologies d'Internet de les Coses. Inicialment l’empresa es va centrar en la sensorització d'infraestructura (vies urbanes i interurbanes), però actualment està començant a treballar en les comunicacions vehicle-vehicle i vehicle-infraestructura. En aquesta presentació es presentarà aquestes tecnologies de comunicació de nova generació i s’explicaran tres casos d'us que demostren com aquestes tecnologies permeten millorar la mobilitat i la seguretat en entorns urbans i interurbans.

18:45 - 19:00
Industrie 4.0, use cases and customer success using Amazon Web Services
Presentation by Douglas Bellin, Amazon Web Services.
In this presentation we will discuss what Amazon Web Services has done for global customers in the Industrial markets and how we have been able to help customers improve their business.  While the magic question of the last few years has been ‘how do we do Predictive Maintenance?’ There is so much more that can be done.

19:00 - 19:15 Pausa cafè

19:15 - 19:30
Aplicacions de la fabricació additiva en la Indústria 4.0
A càrrec de Ramon Encinas, RICOH.
La Industria 4.0 requereix tecnologies de fabricació àgils per tal de facilitar el prototipatge ràpid i l’enginyeria concurrent, així com permetre la personalització dels productes. La fabricació additiva proporciona justament això: la capacitat de fabricar peces de forma immediata i segons els requeriments de cada client. Tenint en compte això, en aquesta presentació es donaran a conèixer alguns exemples d’aplicació en l’àmbit de la industria que s’han desenvolupat amb la tecnologia de RICOH.

19:30 - 19:45
Doctorats industrials: Una oportunitat de col·laboració entre la indústria i la universitat
A càrrec de Sara Hatami, Internet Interdisciplinary Institute.
L’objectiu d’aquesta presentació és donar a conèixer el Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya (AGAUR), una estratègia pública que fomenta la col·laboració entre entorns acadèmics i no acadèmics mitjançant el desenvolupament conjunt de projectes de recerca i desenvolupament. Per fer-ho, es presentaran exemples vinculats a la Indústria 4.0, entre els que destaquen la visió per computador, la simulació i la optimització, la seguretat i la privacitat de la informació i la xarxa, les tecnologies del coneixement i d'aprenentatge, i l'enginyeria de programari.

19:45 - 20:00
Llum digital i eines de disseny espectral
A càrrec de Aleix Llenas, LedMotive.
La il·luminació ha canviat i ja no tornarà a ser mai més estàtica. Les noves fonts de llum són dinàmiques, espectrals –amb energia en tots els colors de l’espectre, i s’adapten a l’aplicació i les necessitats de l’usuari. Avui sabem que la llum regula el nostre rellotge biològic, pot modificar l’estat d’ànim o fer-nos més productius, i per això neuròlegs i arquitectes comencen a treballar conjuntament per dissenyar espectres adaptats a cada situació i espai. En aquesta xerrada desvetllarem els últims avenços en il·luminació espectral i les eines que hem desenvolupat a Ledmotive, i aprofundirem en les aplicacions i oportunitats que presenta.

20:00 - 20:30 Tancament de la jornada, Networking i Enquesta

Dijous
26/09
18:00h a 21:00h movistar centre
Accés gratuït amb registre
Hi ha places disponiblesAnterior event Següent event

         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
03 juny 2020 - Diàlegs oberts CITM-UPC: "Efectes del confinament en els estudis d'animació i VFX"

03 juny 2020 - Taller online: El futur està al núvol

03 juny 2020 - Ensuring IoT Trustworthiness during Digital Transformation: focus on Reliability

04 juny 2020 - Conferència online: Covid-19 i la compra pública d'innovació

08 juny 2020 - Conferència online: Mobilitat de treballadors a Europa en situació de Covid-19

directori professionals enginyers
  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.49

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto