Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   Diàlegs alcaldes.eu – Innovació digital com a motor de la nova economia de Catalunya
Cartell de la jornada

Tercer diàleg del cicle de debats sobre polítiques digitals endegat per alcaldes.eu. Es tractaran temes sobre la vessant més econòmica de la transformació digital del país, tractant d’identificar noves maneres de crear riquesa i benestar però, també, quins obstacles podem trobar en el camí.

Ponents confirmats:

  • Sr. Dani Marco, Director General d´Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya

La innovació digital és un dels conceptes de referència actual d’arreu del món. Admet una definició molt ampla, que abasta la vessant tecnològica, però també la infraestructural, l’educativa, la legal i, molt especialment, la productiva. Es creu que, en els propers anys, es crearan milions de llocs de treball lligats al sector digital en alguna de les seves vessants. Hi ha qui diu que la majoria de les professions del futur encara estan per inventar, però, es poden anticipar les competències professionals que requeriran?

En els darrers anys, Catalunya, amb Barcelona al capdavant, ha estat un país capdavanter en la creació d’indústries digitals, en el disseny de nous productes d’èxit internacional, i en l’adopció i aplicació de tecnologies punteres. Però el mercat, per si sol, no ho pot tot. I si la transformació digital ha de ser el motor de la nova economia, calen estratègies i polítiques liderades pel sector públic.

En la tasca de promoure les tecnologies digitals més avançades i digitalitzar els sectors productius hi trobem el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat. Té la missió de definir les polítiques, impulsar la societat digital, fomentar el teixit econòmic a partir d’aquestes tecnologies, promoure de la recerca i estimular aquelles tecnologies que fan que les ciutats esdevinguin intel·ligents. Tot això, des d’una coordinació activa entre tots els actors rellevants, públics i privats. Quins són, a dia d’avui, els seus reptes i les seves perspectives? Amb quins acceleradors i aturadors compta? Quines són les seves prioritats en àmbits com el financer, l’ocupacional, el legal o el cultural, necessaris per generar un ecosistema digital saludable a Catalunya?

En darrer lloc, cal considerar els efectes de la crisi causada per la COVID-19. Així com molts sectors econòmics tradicionals (entre ells, el turisme) han quedat greument ferits per la pandèmia, el sector digital català ha experimentat un creixement envejable. De quina manera podem mantenir la salut del sector, una vegada vencem el virus? S’està orientant l’economia catalana, antigament industrial i després turística, a una versió digital de si mateixa? Quins són els referents on podem enmirallar-nos?

Accés directe en aquest enllaç
Anterior event Següent event

         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
27 oct. 2020 - CafèTIC amb Tomàs Roy i Santi Romeu, Agència de Ciberseguretat de Catalunya

27 oct. 2020 - Taller de discussió: Impacte del 5G en la Llibertat col·lectiva/Llibertat individual

28 oct. 2020 -
iGenium'20. L'enginyeria reacciona: Projectes de valor per a la nova realitat (online)

28 oct. 2020 - Presentació de l’estratègia NewSpace de Catalunya

28 oct. 2020 - Sessió Informativa del Postgrau Full-Stack Web Technologies

directori professionals enginyers
  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.50

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto