Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Com ens afecten la LOPD i LSSI?

08/09/2015

L’enviament de butlletins electrònics  està a l’ordre del dia, no cal destacar la utilitat d’aquesta potent eina que usada de la forma correcta pot ser molt beneficiosa per la nostra empresa, entitat, startup...

Tot i així, a l’hora de treure-li partit cal tenir en compte algunes lleis que ens afectaran de forma directa: la LOPD i la LSSI.

 

LOPD: Ley Orgánica de Protección de Datos

És la llei que té per objectiu garantir i protegir les dades de caràcter personal. Haurem de tenir-la en compte en cas de tenir un llistat d’adreces electròniques amb el seu corresponent nom o si disposem de dades personals de persones físiques.

 

LSSI: Ley de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico

De forma breu, és la llei que regula les comunicacions electròniques, per evitar-ne el mal ús i protegir els consumidors. Per tant, és una normativa que caldrà complir a l’hora de realitzar campanyes d’informació per mitjans electrònics.

 

Com hem comentat, quan tractem amb dades personals (ja sigui per fer mail màrqueting o per tenir una base de dades dels nostres compradors) hem de complir la LOPD. Això ens obligarà a comunicar a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que posseïm dades de caràcter personal, quin tipus de dades, qui les administra i quines mesures de seguretat implementem per protegir aquestes dades.

Aquest tràmit el podem realitzar a través de la seu electrònica de l’AEPD mitjançant el servei NOTA.

Cal remarcar que aquest tràmit és obligatori sempre que disposem de dades de caràcter personal.

 

Un altra qüestió a tenir en compte si utilitzem algun gestor de butlletins és la ubicació de les nostres dades:  no és el mateix utilitzar un gestor de butlletins amb els seus servidors ubicats a Espanya, que una empresa amb servidors ubicats a un altre continent. Podeu contactar amb el grup de treball de Seguretat de la Informació de Telecos.cat per conèixer els detalls.

Si els servidors estan ubicats fora de l’Espai Econòmic Europeu, haurem de tenir en compte la Transferències Internacionals de Dades i serà necessària l’autorització prèvia del Director de la Agencia Espanyola de Protecció de Dades.

També haurà de quedar clar al contracte amb la companyia que ens ofereix el servei, qui és l’encarregat del tractament de les dades. Vindrà a ser aquell tercer que vetllarà per les nostres dades, guardant-les, gestionant-les i protegint-les. Aquest encarregat no haurà d’estar inscrit al Registre General de Protecció de Dades (RGPD) com  l’entitat responsable dels fitxers, però sí que hi haurà de constar com a Encarregat.

 

En cas de necessitar algun Enginyer de Telecomunicació que us assessori en aquest tema, podeu visitar el nostre directori públic de professionals.

Si ja ets membres del col·lectiu i t’interessa aquesta temàtica, pots formar part del Grup de Treball de Seguretat de la Informació.

 

Enllaços:

LOPD: Ley Orgánica 15/1999, de 13 de diciembre, de Protección de Datos de Carácter Personal.

LSSI: Ley 34/2002, de 11 de julio, de servicios de la sociedad de la información y de comercio electrónico

RGPD: Registre General de Protecció de Dades


Més blog
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
02 des. 2022 - Dataviz for Society

02 des. 2022 - Marketplace de Solucions d’Indústria 4.0 pels sectors tèxtil i moda

13 des. 2022 - Oportunitats i reptes en Green economy

14 des. 2022 - Presentació resultats baròmetre 2022

22 des. 2022 -
CELEBRACIÓ del Nadal a la Facultat de Nàutica de BCN

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.80

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto