La 25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica premia els millors professionals i projectes del sector TIC

17/02/2020


La 25a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica ha estat aquest vespre el marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing, Joan Clarke i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), en una cerimònia que ha comptat amb la participació, entre d’altres autoritats, del conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures digitals, Roberto Sánchez; la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat apartat premis) ha decidit atorgar la màxima distinció a Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex Telecom, com a protagonista d’una brillant història de transformació i èxit en el sector de les telecomunicacions, que s’ha anat desenvolupant a casa nostra al llarg dels darrers 20 anys. I és que, sota el lideratge de Martínez, Cellnex és avui el primer operador d’infraestructures de telecomunicacions d’Europa i el segon del món.  

El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona o entitat que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat atorgat a Mar Alarcón, CEO i fundadora de SocialCar. Amb una clara vocació emprenedora i d'impacte social, ha fundat i desenvolupat amb èxit diverses empreses, algunes d'elles amb dimensió social i pionera a Espanya, com SocialCar el 2011. És membre de diferents Consells d'Administració, entre els quals destaca el de Fira de Barcelona i Foment del Treball, d’on és vicepresidenta i comissionada en Innovació i Societat Digital.

El Premi Joan Clarke al CIO destacat (que pren aquest nom aquest any per visualitzar la contribució de les dones al món de l’enginyeria TIC) ha volgut destacar la tasca professional d’Anna Benavent, CIO de la Corporació Sanitària Parc Taulí i presidenta i co-fundadora d'Unitss, l'Associació Catalana d'Informàtics de la Salut. Benavent és pionera en la incorporació dels ERP al sector salut català i en la introducció de la m-health, millorant l’accessibilitat del ciutadà a l’hospital a través del dispositiu mòbil.

El talent emprenedor dels joves fundadors de Goin i el compromís social del Citilab

Pel que fa al Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedoria, el reconeixement ha estat per a David Riudor, Carlos Rodríguez Anton i Gabriel Esteban, fundadors de Goin. Abreviatura de 'gain with each coin”, Goin neix el 2018 com una app per estalviar i invertir destinada a millenials. Permet als usuaris establir objectius, com pot ser un viatge o un mòbil, i estalviar per poder adquirir-los en el termini desitjat. Primer premi en la categoria de la major startup del món del prestigiós AngelHack, el 2019 van iniciar l’expansió internacional. David Riudor, Carlos Rodríguez Antón i Gabriel Esteban són els enginyers de Telecomunicació i Informàtica més joves en rebre mai un premi a La Nit.

Quant al Premi Alan Turing al Compromís Social, ha estat per al Citilab pel seu projecte Edulab, un programa consolidat que, per segon any consecutiu, continua amb la missió d’introduir l’ensenyament de la programació i la robòtica a través de noves formacions, nous projectes i noves activitats a sis escoles d’infantil i primària de Cornellà de Llobregat.

Premi a la Comunicació per al diari ARA i reconeixement especial a la UOC i els impulsors de la Nit

El jurat d’aquesta 25a Nit també ha volgut posar de relleu la tasca divulgativa duta a terme pel diari ARA a través de la secció “Dígits i andròmines”. A càrrec de l’enginyer i periodista, Albert Cuesta, i amb més de 430 articles a pàgina completa publicats des de la seva aparició el mes de novembre de 2010, aquesta secció és un dels espais més veterans dedicats de manera continuada a divulgar les TIC i l'electrònica de consum en la premsa impresa i digital en català.

A banda dels guardons que decideix el Jurat, els organitzadors de la Nit han volgut retre un petit homenatge a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que el proper 31 d’octubre celebrarà els 25 anys de la seva posada en marxa com a primera universitat exclusivament en línia del món. Es dona la circumstància que durant la primera edició de la Nit  -celebrada el gener de 1996-, el jurat ja va premiar l’àrea de Sistemes d’Informació d’aquest centre universitari, pel disseny i desenvolupament del seu campus virtual, el que llavors es va considerar “una original i inèdita aplicació telemàtica dins del context europeu”.

Durant la gala també s’ha volgut reconèixer públicament aquells que fa 25 anys van impulsar “La Nit de les Telecomunicacions”: Carles Martín Badell, Antoni Elias i Josep Mompin, qui juntament amb Pedro Vicente (traspassat el 2013), van apostar per crear una trobada que és avui dia una cita ineludible per a tot el sector TIC del país.

 
>>GALERIA FOTOGRÀFICA disponible AQUÍ (autor David Oller)

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92