GRAN ÈXIT de #LaNit2023 (crònica-resum, galeria de fotos i vídeo)

10/03/2023

Més de 900 professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món tecnològic es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la 28a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, cita ineludible per a tot el sector TIC del país, que també es va poder seguir en directe per Internet.

L’Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament aquesta trobada que enguany tenia com a protagonista el canvi climàtic. Així, a banda de projectar un vídeo especial (veure aquí) abordant, des de la petjada de carboni digital, fins a com la tecnologia pot esdevenir la millor eina per frenar el seu impacte i avançar cap a la sostenibilitat del planeta, l’organització feia un reconeixement especial a dues iniciatives que són capdavanteres en aquest camp: el Departament de Ciències de la Terra del Barcelona Supercomputing Center, liderat per Francisco Doblas, i el programa Planeta Net de l’Institut de Ciències Fotòniques, encapçalat per Alastair Cunningham i Guillermo Gerling.

Abans, però, Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF, es feien càrrec de la benvinguda. Per començar, en nom dels dos col·lectius organitzadors i dels seus membres, van voler adreçar unes paraules de condol als familiars de les víctimes de l’accident a la mina de Súria que tenia lloc ahir al matí, i van mostrar la seva solidaritat amb els companys de la Universitat Politècnica de Catalunya presents a la cerimònia. I és que dues de les víctimes eren estudiants de màster a l’Escola de Manresa. Així mateix, Linares i Martin es van referir a dos dels reptes que afronta la professió: l’escletxa de gènere i l’increment de la ciberdelinqüència.

Lliurament de premis i cloenda de la consellera Vilagrà
La gala també acollia, com és habitual, el lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing, Joan Clarke, del Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i del Premi d'Honor de la Nit (tota la informació dels guardonats aquí), a càrrec d’algunes de les autoritats participants a la cerimònia, com la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet; el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Marc Verdaguer; la secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Gina Tost; o el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Sergi Marcén.

La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, tancava l’acte després de lliurar el Premi d’Honor. Durant la seva intervenció, destacava que el “Govern, des del primer dia, s’ha compromès a acompanyar i a promoure la doble transició verda i digital en tots els sectors” i a “donar resposta a reptes globals que tenen la seva traducció local, com ho és l’emergència climàtica. En aquest context -subratllava- el sector de les TIC és essencial. És la punta de llança d’aquestes transformacions i un proveïdor de solucions als reptes plantejats”.

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ (autor fotos: David Oller)
>>GALA ÍNTEGRE DISPONIBLE AQUÍ


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92