iGenium'18: Enginyeria i Mobilitat

Presentació:

Enginyeria i Mobilitat és el leitmotiv de la 7è edició d’iGenium, la trobada anual de les enginyeries, que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya.

L’acte estarà presidit per Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat i comptarà amb un destacat panell d’experts.

Partint d’una sessió plenària amb dos ponències, una sobre El futur de l’automoció amb Vicenç Aguilera, President del Circuit Barcelona- Catalunya,  i, l’altre sobre la Regulació Aeroportuària a càrrec Javier Marín, Director General de Negoci Regulat d´AENA, es passarà a tres sessions, que aportin solucions en tres àmbits: Infraestructures, Ciutats Intel·ligents i Territori.

En les sessions temàtiques participaran Pere Macias, president del Cercle d’Infraestructures; Josep Ma. Rovira, secretari general de FERRMED; Enric Blasco, delegat d’IDP i Raül González de Cellnex; Manel Villalante, director d’estratègia  de RENFE; Adrià Remirez de Moventia; Sergi Barbens d’ACCIÓ; Xavier Binefa de la UPF; Antoni Enjuanes Sub-director general d´Infraestructures Rurals del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Teresa Cervera del Centre de la propietat Forestal de la Generalitat de Catalunya i Jesus Fernández de Forestal Catalana, que posaran a debat la situació i desenvolupaments per de la mobilitat sostenible, l’optimització de les connexions i el reequilibri territorial.

La jornada s’adreça als professionals, empreses i consultores, a la indústria, als universitaris i a les administracions públiques i pretén, a més a més,  afavorir el networking entre assistents, professionals i experts. L’assitència és agrtuïta, prèvia inscripció a l’enllaç.

iGenium’18 està organitzat per Institut d’Enginyers de Catalunya, que reuneix les Associacions d’enginyeria d’Aeronàutics, Agrònoms, Camins, ICAI, Industrials, Informàtica, Mines, Monts, Navals i Telecomunicació, i compta amb el suport d’organitzacions públiques i privades com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, Moventia, Forestal Catalana, ICL Ibèria, La Mutua dels Enginyers, IDP i Cellnex, entre d’altres. 


Programa iGenium’18: 

17:00 h. Sessió Plenària

Inauguració

 • Ricard Granados. President de l’Institut d’Enginyers de Catalunya.
 • Oriol Altisench- Degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya.
 • Matilde Villarroya, directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Sessió

 • El futur de l’automocióVicenç Aguilera. Enginyer Industrial. President del Circuit Barcelona- Catalunya
 • Regulació Aeroportuària. Programa DORAJavier Marín. Enginyer Aeronàutic. Director General d’AENA

18:00 h. Sessions temàtiques paral·leles

 • Infraestructures
  • Les rodalies ferroviàries. Un requeriment per la sostenibilitat metropolitana. Pere Macias. Enginyers de Camins. Coordinador Rodalies Renfe i Adif ( pendent de confirmació)
  • FERRMED. El Corredor Ferroviari Mediterrani. Transport de mercaderies al servei de l’economia sostenibleJosep Maria Rovira. Enginyer Industrial. Secretari General de FERRMED
  • Equips de transport de mercaderies sostenible. Projecte europeu de recerca i desenvolupament HermesEnric Blasco. Enginyer Industrial. Conseller Delegat de IDP.
 • Ciutat intel·ligents
  • La Mobilitat i les TICManel Villalante. Enginyer Industrial. Director general d’Estratègia i Desenvolupament de Renfe.
  • Promoció de projectes d’indústries de la mobilitat a Catalunya. Sergi Barbens. Direcció General d’Indústria-ACCIO. Generalitat de Catalunya
  • Mobilitat i Tram: el cas del 22@ de BarcelonaXavier Binefa. Enginyer Informàtic. Professor del departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra.

Modera: Salvador Ramon. Director de Telecos.cat.       

 • Mobilitat al territori
  • Els Camins Rurals, una estratègia de reequilibri territorial i cohesió socialAntoni Enjuanes. Enginyer Agrònom. Sub-director general d’Infraestructures Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
  • Foment de mobilització de la fusta amb les TIC. VIACAT (POCTEFA IFORWOOD)Teresa Cervera. Enginyera Forestal. Centre de la propietat Forestal de la Generalitat de Catalunya.
  • Plataforma integral d’actuacions forestals i seguretat en el treball (PIAFST). Jesús Fernández. Enginyer forestal i Miguel Ángel Sobrino, enginyer agrònom.

19.30 h. Cloenda.

Estratègia Marítima de Catalunya 2030. Sergi Tudela. Director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya.

 

19:45 h. Còctel – Networking

 

20:30 h. Fi de l’acte

 
 Anterior event Següent event

         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers
  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92