IOTSWC Side Event: “Com implantar solucions IoT amb èxit”
Quan: Dijous, 18 d’octubre, de les 11.15h a les 14h
On: Fira de Barcelona (Recinte Gran Via), Sala 1.4 (CC1) Mapa accés
Inscripció gratuïta (PLACES EXHAURIDES)

*Un cop confirmada la inscripció, i uns dies abans de l’acte, rebreu el codi que us permetrà el registre gratuït a l’IoTSWC (Exhibition Pass)

L’Associació de Professionals TIC de Catalunya (APTICC) -integrada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), i l’associació GrausTIC- organitza la taula rodona “Com implantar solucions IoT amb èxit”, com a side event de la fira de referència del sector (l’IoT Solutions World Congress), i amb l’objectiu d’oferir un espai de trobada als professionals de l’enginyeria interessats o vinculats al món de l’IoT.

Els assistents podran conèixer, de primera mà, algunes iniciatives d’èxit i experiències locals que aporten valor a l’hora d’encarar projectes que integren solucions IoT, així com considerar els seus aspectes més rellevants i particulars. Per això comptarem amb la participació d’experts de diferents àmbits.

A més, hi haurà espai per al debat i l’intercanvi d’opinions, experiències i coneixements.

PROGRAMA:

11.15h Acreditacions

11.30h Presentació de la Jornada, a càrrec de Salvador Ramon, director de Telecos.cat

11.35h Taula Rodona: “Com implantar solucions IoT amb èxit”, amb les intervencions de :

• Josep Paradells, Catedràtic d’Enginyeria Telemàtica, director de la Fundació i2CAT, professor de la UPC i codirector del Màster d’IoT de la Fundació Politècnica
“La cadena de valor en el productes IoT i la importància de cada baula”:Les solucions IoT són especialment complexes ja que requereixen d´un nombre gran d’elements (baules) per completar la cadena de valor del servei o producte. Parlarem dels elements necessaris, de com es combinen i quin valor aporten al sistema complert. Farem també una reflexió sobre els riscos i els errors que poden tenir.

• Daniel Martínez, Enginyer Químic, tècnic en Pedagogia de la innovació al Citilab
“Solucions IoT amb Whitecatboard”: Presentació general del projecte, amb els detalls del software i hardware desenvolupat. Es mostrarà alguna de les accions dutes a terme.

 Pere Tuset, Enginyer de Telecomunicació, professor lector i director del Màster en Indústria 4.0 a la UOC
“Telecomunicacions en l´àmbit de la Indústria 4.0”: Es presentaran els avanços més rellevants en el camp de les telecomunicacions en l´àmbit de la Indústria 4.0. S´inclouran tant tecnologies de comunicació (cablejades i sense fils, incloent TSN i 6TISCH) com protocols de comunicació (MQTT, CoAP, OPC/UA).

 
 Francisco Javier Corredera, Informàtic, responsable d’Indústria 4.0 i  Intel•ligència de Negoci a Techedge España
“Manteniment predictiu avançat i realitat augmentada”: S’abordarà la importància de la informació obtinguda a través d´IoT i el sentit que li podem donar. S’explicarà com expandir la funcionalitat d´un projecte de manteniment predictiu per oferir valor a tots els nivells, des de facilitar la vida a l´operari de manteniment, fins a millorar el ROI d´una màquina, a permetre definir una estratègia de producció / innovació a llarg termini. 
 

• Jaume Catarineu, Enginyer informàtic, CEO d´Ubiquat, president de TICAnoia i Sinergia, i vicedegà del COEINF 
"La connexió de IoT i el món real: blockchain i enginyeria social": Explicarem com connecta la IoT amb la revolució blockchain i per què això és important per aconseguir una implicació de la ciutadania en la creació massiva de dades.

• Tomàs Roy, Enginyer Superior en Telecomunicacions, Electrònica i Llicenciat en Ciències de la Educació; director d’Estratègia de la Ciberseguretat del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT)
“IoT i ciberseguretat”: La gran proliferació de dispositius connectats a la Internet de les coses, fan d’aquests dispositius uns elements atractius per als ciberdelinqüents. Tenir una estratègia per evitar la utilització de l’IoT per crear botnets utilitzades en atacs DDoS, distribució de ransomware o altres tipus de malware, ha de ser una de les principals ocupacions per als fabricants d’aquests dispositius i per als professionals de la ciberseguretat. La millora de la seguretat és una de les tasques pendents en aquest sector.

Modera: Joan Giró, enginyer i president del Consell Assessor de l’APTICC

13.30h Torn obert de paraules

13.55h Acte de cloenda, a càrrec de:

• Eduard Martin, president de l’APTICC i degà del COEINF
• Pedro Linares, president de Telecos.cat
• Dani Pujol, president de GrausTIC

 Anterior event Següent event

         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers
  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92