Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


ENGINET, l’aliança europea d’enginyers, és ja una realitat

05/03/2020


Posar en valor els enginyers i acreditar els coneixements, competències i experiència que cada professional assegura posseir, són dos dels objectius fonamentals pèls quals va nèixer la AQPE (Agency for Qualification of Professional Engineers), la fundació ofereix als professionals de l’enginyeria un Certificat professional amb un sistema inspirat en el model anglosaxó (diferenciant títol acadèmic i títol professional) i en conformitat amb la 
ISO 17024 de certificació de persones.

En els últims temps, facilitar la llibertat de moviment al mercat laboral era un altre dels reptes de l'AQPE, ja que cada país estableix uns requisits per possibilitar l’exercici professional en el seu territori. Per això és van iniciar una sèrie de contactes amb diferents països europeus, que van donar lloc a acords bilaterals de mutu reconeixement amb Alemanya, Holanda, Itàlia, França, Portugal, i el Regne Unit.

Durant el primer Fòrum Internacional que va tenir lloc a Barcelona el 2017 i als posteriors que s'han celebrant a Tolosa i Roma, les entitats de certificació europees van coincidir en els requisits exigibles als enginyers per ser certificats i per això van començar a treballar en la creació d’una plataforma comuna de certificació per competències que s’ha anomenat ENGINET, els estatuts de la qual es van signar ahir a la seu de la UNESCO de París.

Els socis Fundadors són l'Agenzia CERT-ING italiana, la SNIPF Société Nationale des Ingénieurs Professionnels francesa, la Ordem dos Engenheiros portuguesa, l'Engineering Council britànic, i per part d’Espanya i Catalunya, l'Associació d’Enginyers Professionals d’Espanya (AIPE), i  l'AQPE .

ENGINET és una organització sense ànim de lucre que potenciarà l’extensió d’aquest tipus d’acords a d'altres Països amb sistemes similars i fiables de manera que creem un veritable espai europeu de mobilitat professional.


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
07 jul. 2020 - Jornada de Formació ISACA: “Eines descentralitzades contra el Covid-19”

08 jul. 2020 - Conferència: Com els negocis tradicionals xinesos s'han reinventat degut a la Covid-19?

08 jul. 2020 - Overcome covid-19: prepara la teva startup per a la nova economia postcoronavirus

09 jul. 2020 - Jornada: Green Deal Open Innovation Challenges

09 jul. 2020 - WEBINAR IOTSWC: Reinforcing Infrastructure: IoT as a Catalyst for Resilience in Times of Uncertainty

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.49

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto