Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Telecos.cat promou un informe sobre el compromís de l’Enginyeria amb la transformació de la societat post-Covid19

15/05/2020


En el decurs de la jornada online organitzada aquest matí amb motiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació (#DiaMundialTIC), l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) ha presentat el document inicial que serveix de punt de partida per a l’elaboració d’un informe que vol posar de relleu el compromís del món de l’Enginyeria amb la transformació de la societat post-Covid19 i el paper clau que en aquest nou escenari han de jugar les telecomunicacions i les tecnologies de la informació i la comunicació.

El president de Telecos.cat, Pedro Linares, ha estat l’encarregat de donar a conèixer a grans trets els objectius d’aquest informe, que sota el títol de L'Enginyeria per a la transformació de la societat: Les telecomunicacions i les TIC, elements clau post-Covid19ja s’ha fet extensiu a d’altres col·lectius professionals i entitats vinculades al sector.  

Concretament, el document recull un manifest que analitza la situació actual, constatant com la pandèmia del Covid19 està suposant un autèntica prova d’esforç per al conjunt de la societat: “La COVID-19 (...) ens ha fet veure (...) que es pot interactuar digitalment i es pot teletreballar. Tot això ens indueix a reconsiderar la nostra manera de viure, l’enfocament del nostre futur i, en definitiva, la reorganització política i econòmica de la nostra societat”, i afegeix: “Aquesta situació de necessitat sobrevinguda ha accelerat l’adopció d’una sèrie de pràctiques i coneixements tecnològics que han vingut per quedar-se, però també ha posat de manifest tota una sèrie de riscos que hem de saber identificar, valorar i minimitzar de cara a el futur(...)”.

A continuació, s’enumeren una sèrie de propostes a la societat i demandes i exigències a les institucions, que van des del foment de la Filosofia, la Cultura, l’Humanisme, i l’impuls del coneixement basat en la Ciència i la Tecnologia com a elements clau de solució dels reptes actuals i de futur; fins a l’aposta per una nova economia basada en la sostenibilitat, la proximitat i l’equitat, en el desenvolupament més que en el creixement, i en assegurar la participació de tothom en els beneficis econòmics i socials.

Per últim, el document recull un decàleg de compromisos assumits, de moment, per Telecos.cat.

Llegeix i descarrega el document íntegre*

*Informe també disponible en castellà i en
anglès. 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
09 des. 2020 - Jornada CTECNO: "El català, una llengua digital"

10 des. 2020 - Barcelona Digital Talent Day

10 des. 2020 - Comisión de Resiliencia-Taller de Riesgos de Alastria

10 des. 2020 - Sessió informativa del postgrau en Gestió d'Equips Virtuals

11 des. 2020 - Conferència: "L'Aventura Internacional AAA" amb Ubisoft Berlín + Premis Three Headed Monkey Awards (3HMA)

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.51

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto