Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


La Generalitat mostra el seu rebuig a l’Avantprojecte de Llei de Serveis professionals de l'Estat

05/08/2013

Germa GordóDavant l’aprovació de l’avantprojecte de llei de serveis professionals per part del Consell de Ministres, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha mostrat el rebuig del Govern a la proposta i ha emplaçat a l’Executiu espanyol a no tirar endavant la reforma en aquests termes, de manera unilateral i sense cap mena de diàleg. En aquest mateix sentit, el conseller Gordó ha assegurat que “si malgrat l’oposició majoritària a l’avantprojecte, aquest supera la tramitació a les Corts, tenim clar que a Catalunya aplicarem la nova llei de Col·legis Professionals en la que estem treballant amb consens i diàleg amb els agents implicats”.

“Com en el cas de la reforma del món local, nosaltres exercirem totes les competències en matèria de col·legis professionals que ens reconeix l’Estatut de Catalunya”, ha reblat Gordó, d’acord amb l’article 125. El conseller ha donat per fet que la futura llei espanyola serà supletòria de la catalana.

El titular de Justícia ha posat de manifest que “la decisió de tirar endavant aquest avantprojecte”, en ple període estival per a molts professionals, “posarà en dificultat els col·legis a l’hora de preparar les al·legacions”. Tot i així, Germà Gordó ha assegurat que des del Departament de Justícia, i d’acord amb els col·legis professionals amb els que hi ha un diàleg fluid i molt productiu, es faran arribar totes les al·legacions necessàries per evitar que tiri endavant en els mateixos termes amb els que ha superat avui el Consell de Ministres.

“És sorprenent que tirin endavant un avantprojecte de llei d’aquestes característiques sense parlar amb els territoris que tenim i exercim les competències en matèria de col·legis professionals”, ha criticat Gordó. I ha recordat una vegada més que “en cap moment ens han fet arribar un document oficial sobre el que treballar i hem hagut de preparar-nos en base a un esborrany fantasma”.

“El Govern defensarà l’organització territorial col·legial de Catalunya, davant d’un text que envaeix les competències de la Generalitat, és centralista i terriblement intervencionista”, ha sentenciat el conseller Gordó. Perquè, a més a més, segons el titular de Justícia: “aquesta proposta normativa, que tenen intenció de tirar endavant, trenca de soca-rel amb un sistema de professions col·legiades, en ocasions centenari, no proposa cap altre i desregula algunes professions”, situació que pot acabar originant una certa inseguretat jurídica en perjudici dels usuaris i consumidors dels serveis professionals.
 
Nota de premsa de la Generalitat i àudio de les declaracions del Conseller al següent enllaç 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
14 jul. 2020 -
WEBINAR AQPE: Els punts clau de la certificació Professional Engineer

15 jul. 2020 - Open Innovation Forum 2020

15 jul. 2020 - 12x12: El perill és a dins. El factor humà, la baula més feble de la ciberseguretat

15 jul. 2020 -
NOU WEBINAR GRATUÏT: Recorregut vital pel Blockchain

15 jul. 2020 - WEBINAR: Mi posicionamiento en LinkedIN

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.49

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto