Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


El Govern impulsa l'Avantprojecte de llei dels col·legis professionals per preservar les competències de la Generalitat en aquest àmbit

27/08/2013

El Consell Executiu ha aprovat avui la memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals per tal de determinar i defensar les competències de la Generalitat en aquest àmbit.

La nova normativa és ara més necessària que mai davant la tendència homogeneïtzadora dels òrgans i institucions de l’Estat i de les darreres sentències del Tribunal Constitucional que condicionen la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de col·legis professionals, establerta a l’Estatut.

L’objectiu de la nova llei també és adaptar el marc legal dels col·legis professionals a la directiva europea. D’acord amb l’organització harmonitzada dels ensenyaments universitaris per a tota la Unió Europea, la nova norma farà compatible prestar els serveis professionals en àrees geogràfiques i, d’aquesta manera, es potenciarà l’intercanvi i la mobilitat.

L’Estatut estableix que és competència exclusiva de la Generalitat determinar l’àmbit territorial i la possible agrupació dins de Catalunya dels membres de les corporacions. La Generalitat, a més, defensa la relació no jeràrquica entre els consells i col·legis professionals d’àmbit català i aposta per la delegació de funcions públiques de l’Administració als col·legis professionals. D’altra banda, es preveu la negociació d’un període transitori suficient perquè els col·legis i consells de col·legis puguin adaptar les seves estructures i normativa al nou marc legal.

Aquest nou marc jurídic és necessari, tant per a la societat com per als professionals, per potenciar el rol dels col·legis professionals com a col·laboradors de l’Administració en la prestació de serveis sense ànim de lucre a la ciutadania i per desplegar plenament les competències estatutàries en matèria de col·legis professionals.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
14 jul. 2020 - WEBINAR AQPE: Els punts clau de la certificació Professional Engineer

15 jul. 2020 - Open Innovation Forum 2020

15 jul. 2020 - 12x12: El perill és a dins. El factor humà, la baula més feble de la ciberseguretat

15 jul. 2020 -
NOU WEBINAR GRATUÏT: Recorregut vital pel Blockchain

16 jul. 2020 - EXPONENTIAL DAY #2: Com transformarà la nova mobilitat el futur de les empreses?

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.49

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto