Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Necessitem més enginyers en Tecnologies de la Informació

24/10/2013

La demanda dels estudis de Telecomunicacions i Informàtica en les sol·licituds de 1a preferència per aquest curs s’ha situat en 2.112 estudiants, xifra molt similar a l’any anterior, segons dades de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat:

 

 

 
 
 
 
 
 
Del total de sol·licituds d’estudis universitaris, amb dades 2012-2013, tan sols un 4.2% es va decantar pels estudis dels àmbits TIC. La xifra és molt similar aquest curs.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Com mostra el gràfic, l'interès pels estudis de Telecomunicacions i Informàtica s’havia anat reduint fins al 2010. Ara i en els darrers dos anys s’ha incrementat lleument.  Potser degut a l’atractivitat del sector i a les bones perspectives laborals que ofereix en l’actualitat i en els pròxims anys:  “Europa ha de fer front a més de set-cents mil llocs vacants en el sector de les TIC i a una competitivitat en declivi. El nombre d'ocupacions en aquest sector està creixent un 3 % anual durant la crisi, però baixa el de nous llicenciats en TIC i altres treballadors qualificats” ( CEE- Davos, gener 2013).

D’altra banda, les dades de l’Oficina d’Orientació per l’Accés a la Universitat, reflecteixen que a 17 de les 29 titulacions que ofereixen les universitats de Catalunya, la nota de tall no representa cap obstacle per poder accedir.

Segons Carles Martín, promotor d'ITScool -  “ Aquesta falta d’augment de motivació pels estudis relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació, demostra que s’han de donar recursos al professorat de matemàtiques i física durant la primaria i la secundària”- i afegeix-  “malgrat aquest poc interès, les carreres d’informàtica i telecomunicacions són les que esquiven millor la crisi,en el sentit que continuen oferint llocs de treball”.

ITScool, promou l’acostament a les carreres d’enginyeria TIC als joves

En aquest context el projecte ITScool, impulsat per Tecnonews, plataforma digital especialitzada en tecnologies de la informació, i Nova Consulting Organization, consultors en desenvolupament directiu, pretén promoure el  coneixement i l’acostament de les carreres d’Enginyeria en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació  (TIC) als alumnes de Primària, Secundària i Batxillerat. ITScool vol ser el catalitzador de les accions que moltes institucions ja està fent per tal d’augmentar les vocacions TIC i, en definitiva, les matrícules universitàries. Aquestes accions aniran adreçades als tres agents que incideixen en aquest fet: Professors de primària i secundària, famílies (pares i mares) i alumnes.

El Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya forma part dITScool juntament amb el Departament d’Ensenyament, el Departament d’Economia i Coneixement, l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC), l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Escola Superior Politècnica - Universitat Pompeu Fabra, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels ( UPC- Barcelona TECH), la Facultat d’Informàtica de Barcelona (UPC), l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (UPC), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyeries Tècniques i Grau d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COETIC) i el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya.

 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
14 jul. 2020 -
WEBINAR AQPE: Els punts clau de la certificació Professional Engineer

15 jul. 2020 - Open Innovation Forum 2020

15 jul. 2020 - 12x12: El perill és a dins. El factor humà, la baula més feble de la ciberseguretat

15 jul. 2020 -
NOU WEBINAR GRATUÏT: Recorregut vital pel Blockchain

15 jul. 2020 - WEBINAR: Mi posicionamiento en LinkedIN

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.49

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto