Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Telecos.cat impulsa un manifest per reclamar l’equiparació immediata dels titulats en Enginyeria al nivell de Màster Universitari

20/05/2014

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) ha impulsat un manifest on reivindica l’equiparació immediata dels títols oficials de les Enginyeries de l’anterior ordenament universitari, al de l’actual de Màster (nivell 3) dins el nou marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

El text, que es va presentar en el marc del II Fòrum d’Escoles d’Enginyeria de Telecomunicació celebrat a Barcelona el passat 30 d’abril, compta ja amb el suport de rectors, directors i caps d’estudi de diferents centres universitaris de Catalunya  i es troba disponible a http://telecos.cat/forms/wfManifest.aspx  perquè tothom que ho vulgui s’hi pugui adherir.

Tal i com s’assegura al manifest, “de manera implícita, però sense dir-ho, el nou ordenament universitari equipara de facto -pel que fa a les atribucions professionals- la titulació d’Enginyer a la nova de Màster Universitari equivalent, ja que ambdues habiliten per a l’exercici de la mateixa professió. Malgrat això –continua- en no haver-se fet oficial encara aquesta equiparació, ja s’han produït casos en què el títol d’Enginyer no ha estat reconegut en altres països de la UE com a equivalent a Màster, sinó que ho ha estat com a equivalent a Bachelor o a Grau”.

El signants del manifest consideren que “aquesta situació posa en inferioritat de condicions a qualsevol empresa que -tenint en plantilla a enginyers o enginyeres- vulgui concursar en projectes competitius, ja que la valoració de la capacitació professional de la seva plantilla és veu notablement menysvalorada”.

Tot i que el Ministeri d’Educació ha elaborat un projecte de Reial Decret on estableix, entre d’altres, l’equiparació del títol d’Enginyer al nivell 3 del Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior (MECES), “la seva tramitació es troba inexplicablement alentida, sinó aturada, per procediments de tramitació”.  És per això que es reclama una equiparació immediata, atès que “aquesta situació perjudica clarament tant la competitivitat de l’empresa del nostre país, com la valoració de les competències professionals dels enginyers i enginyeres formats a les nostres universitats”.

ADHEREIX-TE AL MANIFEST AQUÍ

PDF DEL MANIFEST AMB EL RECOLZAMENT DELS ASSISTENTS AL FÒRUM D'ESCOLES 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
24 gen. 2022 - Uneix-te als Catalonia Exponential Leaders. 2a edició

24 gen. 2022 -
CURS d'Introducció a les xarxes LTE

24 gen. 2022 - Sessió informativa del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (Semipresencial) i del postgrau en Artificial Intelligence with Deep Learning (En línia)

25 gen. 2022 - Sheleader: Conferencia VIP con Sonia Corrochano Gómez, directora del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

25 gen. 2022 - Masterclass "Affective computing": aprèn a reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.71

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto