Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Telecos.cat se suma a la campanya en defensa del certificat d'actuació professional

06/10/2014

El conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó, i Maria Rosa Remolà, vicepresidenta sectorial d’enginyeria, arquitectura i tècnica de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, presentaven divendres un Manifest, signat per 23 col·legis i associacions professionals catalanes (entre elles Telecos.cat), en defensa dels professionals col·legiats i associats, i del certificat dels treballs tècnics.
 
Germà Gordó ha manifestat el recolzament del Govern de Catalunya a la tasca que desenvolupen els col·lectius professionals, i ha expressat el suport del Departament de Justícia a la campanya llançada.
 
Per la seva part, Maria Rosa Remolà ha expressat el suport de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, ha donat pas a la lectura del Manifest i ha presentat la campanya que es durà a terme a partir d'aquest mes d'octubre amb accions divulgatives conjuntes dels col·legis i les associacions implicades a través dels seus propis mitjans de comunicació.
 
Amb aquesta campanya , les organitzacions professionals proposen a la societat, les administracions i els mateixos professionals que apostin per la labor de validació per part dels col·legis i associacions professionals dels treballs com una veritable garantia de professionalitat, de revisió documental, de cobertura de responsabilitat, de mediació, així com de prevenció del intrusisme i les males praxis.
 
Els col·legis i associacions professionals desenvolupen una tasca en favor de la societat i els ciutadans de gran importància en tant que regulen l’activitat dels professionals, ordenen l’exercici de les respectives professions, verifiquen el compliment dels requisits legals aplicables, actuen disciplinàriament quan és necessari i vetllen per la formació continuada dels seus col·legiats i associats.
 
Un dels mecanismes de major efectivitat per a la protecció del ciutadà i l’usuari dels serveis dels professionals tècnics és el visat o certificat d’actuació professional (CAP), un sistema de validació documental dels seus treballs que dóna garantia d’integritat, habilitació, cobertura de responsabilitat civil i habilitació específica per al seu àmbit d’actuació.
 
La validació dels treballs professionals mitjançant el visat o CAP no suposa un cost significatiu dins el global de l’encàrrec al professional i en qualsevol cas es subjecta de manera rigorosa a una correlació amb els costos efectivament incorreguts en la seva realització.
 
Per al professional, sotmetre’s a la validació per part d’una entitat com són els col·legis o associacions professionals, és un clar element de diferenciació vers els seus competidors, que li permet demostrar de manera certificada la seva habilitació legal com a professional, així com la qualitat del seu treball.
 
Per aquest motiu i davant la progressiva liberalització del mercat, que ens fa témer un increment de treballs no qualificats, defensem la figura del professional competent i el dret de la societat de contractar amb garanties un tècnic competent i competitiu, que tingui la formació adequada i l’habilitació necessària per dur a terme l’encàrrec professional.
 
CONSULTA ELS SERVEIS DE CONTROL PROFESSIONAL DE TELECOS.CAT AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
25 gen. 2022 - Sheleader: Conferencia VIP con Sonia Corrochano Gómez, directora del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

25 gen. 2022 - Masterclass "Affective computing": aprèn a reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments

26 gen. 2022 - Introducció als sistemes IOT i l'aplicació de tècniques d'Intel·ligència Artificial als dispositius

26 gen. 2022 - Xerrada "La salut digital (TIC)"

26 gen. 2022 - Presentació de l’estudi sobre l’emprenedoria femenina en l’àmbit digital a Catalunya!

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.73

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto