Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


El Moviment del Programari Lliure i GNU. Per una Societat Digital Lliure, amb Richard M. Stallman

07/11/2012

 
El DANA (Distributed Applications and Networks Area) de la Fundació i2CAT i Labdoo.org organitzen, amb el suport del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació de Catalunya, una xerrada amb Richard M. Stallman, creador del moviment del programari lliure i del sistema operatiu GNU amb el títol: “El Moviment del Programari Lliure i GNU. Per Una Societat Digital Lliure”, aquest divendres 26 d’Octubre a les 16:30 a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa, Av. Diagonal 690, Barcelona.
 
L’acte serà inaugurat pel Cap de Servei de Societat del Coneixement de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, senyor Ricard Faura i Homedes.

El Dr. Richard M. Stallman parlarà sobre les fites i la filosofia del moviment del Software Lliure així com l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món.

Defensarà també la importància d’una societat lliure: Les activitats l’objectiu de les quals és la “inclusió” de més persones en l’ús de les tecnologies digitals es basen en la suposició de que això és invariablement positiu. Semblaria que és així, si es jutja considerant únicament la conveniència pràctica immediata. No obstant, si jutgem també en termes de drets humans, és el tipus de món digital en el que ens volen inserir el que determina si és bo o és perjudicial. Abans de lluitar per la inclusió digital, hem d’assegurar-nos que les persones estaran en un món digital bo.

Durant la jornada el fundador de Labdoo.org, Dr. Jordi Ros, farà una presentació sobre l’evolució i situació actual del projecte Labdoo.org.
 
Programa

  • 16:30h Obertura a càrrec del Sr. Ricard Faura, Cap de Servei de Societat del Coneixement, DGTSI de la Generalitat de Catalunya
  • 16:35h Presentació de Labdoo.org, Sr. Jordi Ros, Fundador Labdoo.org
Evolució i situació actual del projecte Labdoo.org, utilitzar les eines de xarxa social descentralitzades per portar de manera eficient i sense fer malbé el medi ambient, l’excés d’ordinadors portàtils equipats amb aplicacions educatives als nens del món en desenvolupament.
  • 17.00h Presentació de FSF (Free Software Foundation), Dr. Richard M. Stallman, Fundador FSF
Exposició dels objectius i la filosofia del moviment del Programari Lliure, i l’estat i la historia del sistema operatiu GNU, actualment utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món.

Les activitats que tenen per objectiu la inclusió de més persones en l’ús de les tecnologies Digitals es basen en la suposició que això sigui invariablement bo. Però, si jutgem en termes de drets humans, abans de lluitar per la inclusió digital, cal assegurar-se de que les persones estaran en un món digital bo.
  • 19:00h Torn obert de preguntes
Modera el col·legiat Sr. Sergi Figuerola, Director del DANA 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
24 gen. 2022 - Uneix-te als Catalonia Exponential Leaders. 2a edició

25 gen. 2022 - Sheleader: Conferencia VIP con Sonia Corrochano Gómez, directora del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

25 gen. 2022 - Masterclass "Affective computing": aprèn a reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments

26 gen. 2022 - Introducció als sistemes IOT i l'aplicació de tècniques d'Intel·ligència Artificial als dispositius

26 gen. 2022 - Xerrada "La salut digital (TIC)"

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.73

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto