Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Barcelona acull el I Fòrum Internacional de la Certificació Professional dels Enginyers organitzat per l'AQPE i AIPE

26/05/2017

La seu del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya ha acollit el 1st International Forum on Professional Engineering, el primer Fòrum Internacional de la Certificació Professional dels Enginyers. L’esdeveniment ha estat organitzat per l’AQPE (Agency for Qualification of Professional Engineers) -i de la qual forma part Telecos.cat-, i per l’AIPE (Asociación Ingenieros Profesionales de España), les dues entitats que tenen com a objectiu la certificació en competències d’enginyers professionals i ofereixen un segell comú als professionals: PE (Professional Engineer).

Ha obert l’acte el Vicepresident de l’AQPE i degà del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Oriol Altisench, que ha posat de relleu “la importància de la certificació pel món professional de l’enginyeria, per a les empreses, per a les administracions i per a la societat en general”. A continuació el Sr. Baldomero Segura, vicepresident de l’AIPE,  ha manifestat que “el sistema de certificació neix com una necessitat de resposta a la identificació dels professionals millor capacitats en funció dels requisits demandats. Ajuda a distingir els bons enginyers i a generar un marc internacional”.

El sistema de certificació professional contempla vigilàncies anuals i renovacions cada quatre anys. Posseeix una vocació internacional amb el propòsit d’establir acords d’homologació amb institucions equivalents d’arreu del món.

Francesc González, director general de l’AQPE, ha llançat una reflexió: “La certificació dóna un prestigi als professionals que l’adquireixin i a les empreses que contractin aquests treballadors, ja que aporta reputació corporativa i criteris d’excel·lència”. La certificació PE garanteix l’actualització permanent dels coneixements i les competències dels enginyers, i les actuacions ètiques i respectuoses amb el medi ambient.

Barcelona s’ha convertit en el centre internacional de la certificació professional dels enginyers i el fòrum ha comptat amb la participació de ponents del Regne Unit, França, Alemanya, Itàlia i Països Baixos.

Els experts internacionals han detallat el model de certificació professional d’enginyers dels seus països i han donat la mà al model de certificació espanyol.

Han participat Katy Turff, Head of profesional Standards del Engineering Council del Regne Unit; Thierry Roux, Vice-Président National des Ingénieurs Professionnel de France; Daniel Sander, CEO de Ingenieurkammer Baden-Wurttemberg, Alemanya; Stéfano Calzolari, President de l’Agenzia Nazionale por la Certificazione delle competenze degli Ingegneri de Italia; Micaela dos Ramos, Directora de KIVI dels Països Baixos, i Joan Barceló, President d’ISACA Barcelona, dels Estats Units.

També han estat presents representants de màxim nivell de les empreses i de l’administració catalana. L’Honorable Sr. Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els diplomes Honorary Fellow’s, que premien la tasca dels enginyers més destacats. Rull ha destacat que “la feina de l’AQPE i l’AIPE és extraordinària. Només amb la certificació professional de l’enginyeria garantirem projectes d’excel·lència”. El Conseller de Territori i Sostenibilitat ha conclòs que “és un exemple admirable que les diferents branques de l’enginyeria s’uneixin per aconseguir una major qualitat en el sector”.

En resum, la certificació de competències afegeix valor a la formació i experiència dels enginyers, diferenciant-los i distingint-los com els millors professionals en la seva especialitat.
 
FONT: AQPE 
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
23 set. 2020 - 10es Jornades R+D+I TIC Salut i Social

28 set. 2020 - Webinar: Temps d'incertesa. Com accedir a dades i informació que sigui creïble i útil?

29 set. 2020 - Diada de les TIC 2020: “Technology Empowering People”

29 set. 2020 - Gran Final SmartCatalonia Challenge 2020 amb ARCA

29 set. 2020 -
Celebració de #SantGabriel2020: 100 anys avançant-nos a futur

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.50

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto