Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Manifest de l'Associació Professionals TIC de Catalunya

28/09/2017

En nom de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya, ens dirigim a totes les persones que treballen en el sector TIC i a la ciutadania en general.

L’objecte és posar-los en coneixement de la persecució que està sofrint el nostre col·lectiu i la clara vulneració dels seus drets fonamentals, únicament per fer la seva feina en el marc de la llibertat d’expressió, i la llibertat i neutralitat de la xarxa.

Així mateix també ens dirigim als responsables d'aquesta situació per part de l'Estat Espanyol per exigir-los el cessament en aquesta actitud que provoca indefensió i inseguretat, sense cap altre objectiu que fomentar la por entre els professionals i intentar posar barreres a la difusió de la informació.

Per raó de la nostra feina, els professionals de les TIC gestionem dades de la màxima rellevància en el sí de les organitzacions on treballem i ho fem amb lleialtat, màxima responsabilitat i secret professional. Per aquest motiu, atacar al responsable de les seves dades és una de les formes més eficaces de danyar una institució i deixar-la inoperativa. Els fets de les darreres setmanes abunden en agressions contra els drets fonamentals dels professionals de les TIC.

Així, el passat 20 de setembre, la Guàrdia Civil, va portar a terme fins a 41 registres simultanis en seus públiques i privades. Alguns sense ordre judicial i extralimitant-se clarament respecte les ordres de registre que portava, va sotmetre alguns professionals a aïllament durant hores, suportant l’interrogatori de fins a quatre agents alhora, i va practicar catorze detencions.

En els dies posteriors estem veient com s'està fent el mateix amb particulars que van publicar webs, arribant a detenir i interrogar simples estudiants que, com un pur joc, van replicar webs relacionades amb la convocatòria del referèndum.

Molts professionals del nostre sector se senten intranquils i amenaçats. S'estan vulnerant sistemàticament les llibertats més bàsiques en tots els àmbits i, en particular, en el de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Considerem inadmissibles els interrogatoris, intimidacions, aïllaments, detencions, denegacions d’habeas corpus i citacions que s’han dut a terme en les darreres setmanes. Exigim el cessament per part de l’Estat Espanyol d'aquesta estratègia i demanem l’empara i respecte més absolut pels professionals i empreses de les TIC, estiguin o no vinculats a les institucions catalanes, directa o indirectament.

Apel·lem a totes les persones relacionades amb el sector TIC, des dels professionals més qualificats, fins als usuaris, d’aquí i de tot el món, ja que estan en joc els principis més bàsics de la democràcia: les llibertats i drets més fonamentals, entre els quals el dret a la informació i al respecte per les persones que s’ hi dediquen

Com a ciutadanes i ciutadans europeus que som, ens dirigim a les institucions europees perquè aturin les flagrants vulneracions de drets fonamentals que s’estan produint i exigim la seva intervenció immediata.

Si segueixen produint-se citacions, detencions i imputacions dels nostres professionals sense cap altra justificació que els motius polítics, no descartem convocar accions de protesta, acollint-nos als drets de manifestació i de vaga així com iniciar les accions legals necessàries perquè l’Estat Espanyol respongui davant d’instàncies superiors.

L'Associació de Professionals TIC de Catalunya està constituïda per: 
  • Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat)
  • Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica (COEINF)
  • Associació GrausTIC 

Barcelona, 28 de setembre de 2017
Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
25 gen. 2022 - Sheleader: Conferencia VIP con Sonia Corrochano Gómez, directora del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

25 gen. 2022 - Masterclass "Affective computing": aprèn a reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments

26 gen. 2022 - Introducció als sistemes IOT i l'aplicació de tècniques d'Intel·ligència Artificial als dispositius

26 gen. 2022 - Xerrada "La salut digital (TIC)"

26 gen. 2022 - Presentació de l’estudi sobre l’emprenedoria femenina en l’àmbit digital a Catalunya!

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.73

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto