Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


L'AQPE i l'institut d'enginyers d'Holanda (KIVI) acorden el reconeixement mutu dels seus enginyers certificats

19/03/2018

El passat 12 de març, l'AQPE (Agency for Qualification of Professional Engineers, integrada, entre d'altres, per Telecos.cat) i KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, Reial Institut d'Enginyers dels Països Baixos) van signar un conveni de reconeixement mutu que facilitarà la internacionalització dels enginyers certificats per AQPE com a Professional Engineer.

La certificació professional per competències que propugnen tant AQPE com KIVI, pretén fonamentalment "distingir els bons professionals, aquells que adquireixen i milloren les seves competències al llarg de la seva vida professional mitjançant l'experiència i la formació permanent".

El document de reconeixement va ser signat per Oriol Altisench, president de l'AQPE, i per Micaela Vera Isaura Marianne dos Ramos, CEO de KIVI, en un acte que va comptar amb la presència del cònsol a Barcelona dels Països Baixos, el Sr. Dirk Kremer, i diversos representants del Patronat de l'AQPE, i que va tenir com a convidats a representants de l'AIPE, l'associació que emet de manera conjunta amb AQPE, a Espanya, el segell de certificació Professional Engineer.

Amb aquest acord es redueixen les barreres entre els dos països per exercir la professió d'Enginyer/a facilitant la mobilitat i el reconeixement dels enginyers professionals i fomentant l'intercanvi de coneixements entre les comunitats d'enginyers d'Espanya i els Països Baixos.

L'abast d'aquest Acord de Reconeixement Mutu és regular que els enginyers professionals registrats per una de les Associacions puguin ser reconeguts i registrats a nivell igual per l'altra.

Va obrir l'acte Oriol Altisench, destacant la importància d'aquest acord per al col·lectiu d'Enginyers certificats per AQPE i el que representa per a la mobilitat dels nostres professionals en un món cada vegada més globalitzat.

A continuació Micaela dos Ramos va manifestar la importància dels enginyers a Europa: "Som claus per a una societat moderna", destacant també la importància per als Països Baixos d'aquest conveni, que s'espera que sigui el principi d'una estreta col·laboració per al futur.

Dirk Kremer, de la seva banda, va posar en relleu que actes com aquest demostren la força de les associacions i la capacitat per avançar que té la societat civil, pel seu compte, quan té clars els objectius i existeixen les voluntats alineades amb aquests.

Va intervenir també Francesc González, director de AQPE, agraint el camí iniciat pels seus socis de l'AIPE que van signar un acord en els mateixos termes el passat mes de novembre; Silvia Burés, secretària de la Fundació, que va posar de manifest la importància d'acords com el signat per a tots el col·lectius d'enginyers que integren l'AQPE; així com el vicepresident, Josep Canós, que va destacar que aquest és un pas més cap a la construcció d'un espai europeu de reconeixement de la nostra professió d'enginyers, avançant cap a una societat que necessita criteris objectius, com la certificació, per identificar els millors professionals.

Aquesta firma es suma a d'altres acords internacionals establerts per l'AQPE, com el dels enginyers professionals francesos certificats per SNIPF i un futur acord amb els enginyers italians.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
27 gen. 2022 - Taula d'experts. Avantatge competitiu en la incorporació de persones neurodivergents a l'entorn digital

28 gen. 2022 - Presentació de reptes SmartCatalonia Challenge amb els Mossos d’Esquadra

01 febr. 2022 - Jornada STEM: visibilitzem l’enginyeria

01 febr. 2022 - Catalonia Smart Drones / DCA-Drons

02 febr. 2022 - IOTSWC Webinar: Impact of Distributed Ledgers on Provider Networks

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.73

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto