Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Acord per a la creació d'una Plataforma Europea de Certificació de Professionals

12/06/2019

Després de les reunions realitzades el 2017 i 2018 a Barcelona i Toulouse respectivament, el 28 de maig tenia lloc a Roma el III Fòrum de les organitzacions de certificació professional d'enginyers a Europa.

La Agenzia CERT-ING, organisme italià de certificació de la competència dels enginyers, va exercir com a amfitrió rebent al Consiglio Nazionale Ingegneri a la SNIPF Société Nationale des Ingénieurs Professionnels de France, l'holandès KIVI, la Ordem dos Engenheiros portuguesa, als alemanys Ingenieurkammer Baden-Württemberg, i a l'AQPE, per part de Catalunya, i l'AIPE per part d'Espanya.

Després d'una jornada de treball en què es van comparar els sistemes de certificació per competències de cada organització, es va acordar crear una Plataforma Europea de Certificació Professional d'Enginyers per la qual s'han establert les primeres bases. Els acords de mutu reconeixement entre les organitzacions professionals seran bilaterals com els que l'AQPE ja ha signat amb KIVI, SNIPF i CERT-ING.

Els signants de l'acord d'intencions van ser Francesc Gonzalez per part d’AQPE, Baldomero Segura per AIPE, Gaetano Nastasi per part Itàlia, Jean Francois Magnani per part de França, per Holanda Micaela dos Ramos, Fernando de Almeida per Portugal, i Daniel Sander per part de Ingenieurkammer BW.

La certificació per competències d’AQPE i de les altres entitats signants de l’acord promou una cultura de professionals amb habilitats, formació continuada i experiència, garantint un servei de qualitat que genera seguretat i garantia a les empreses i la societat.

Aquest plataforma europea facilitarà la internacionalització dels enginyers certificats per l'AQPE/AIPE per exercir la professió a Europa i viceversa, reduint les barreres professionals i equiparant les certificacions professionals a Europa.

Aquest acord està emmarcat en les accions de política internacional encaminades a aconseguir la facilitat i agilitat en la mobilitat dels enginyers.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
24 gen. 2022 - Uneix-te als Catalonia Exponential Leaders. 2a edició

25 gen. 2022 - Sheleader: Conferencia VIP con Sonia Corrochano Gómez, directora del Aeropuerto Josep Tarradellas Barcelona-El Prat

25 gen. 2022 - Masterclass "Affective computing": aprèn a reconèixer, interpretar, processar o simular emocions o sentiments

26 gen. 2022 - Introducció als sistemes IOT i l'aplicació de tècniques d'Intel·ligència Artificial als dispositius

26 gen. 2022 - Xerrada "La salut digital (TIC)"

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.73

Cookies

Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi anònima dels vostres hàbits de navegació dins la nostra pàgina web. Si continueu navegant, hom considera que n'accepteu el seu ús. Podeu canviar-ne la configuració o obtenir més informació polsant aquí . Accepto